Jaké nádobí je nejlepší? VII. U nerezu hodně záleží na tloušťce
Kvalitní nerezové nádobí svého času způsobilo v tuzemském vaření malou revoluci. Zhruba před dvaceti lety se v totiž v Česku začaly prodávat kvalitní kuchyňské sady i za desetitisíce korun. Pak však přišly napodobeniny a rozčarování. U nerezového nádobí totiž hodně záleží na tloušťce nerezu.
A také na tom, zda dno má sendvičové uspořádání a jak jsou v něm zastoupeny vodící prvky jako hliník, nebo měď. Pod tisícikorunu tak koupíte jen malé rendlíky, kvalitní hrnce se prodávají kolem 1 500 korun.
Při nákupu nerezových hrnců dbejte na kvalitu
Správné a rovnoměrné umístění zajistí, že se teplo rozvádí rychle. Pokrmy pak vydrží dlouho teplé i po vypnutí tepelného zdroje. Nekvalitní tenkostěnná nerez se při jakémkoli nárazu zkroutí. A pak už na plotně nedrží. U pánví to navíc znamená, že olej stéká do stran, kde se pokrm koupe v oleji, zatímco uprostřed se připaluje. A bez oleje na nerezu smažit nemůžete.
Sadu kvalitního nerezového nádobí Zwilling koupíte už od 7 395 Kč ▶▶▶
K nevýhodám nerezu patří nelehká údržba. Jakmile ho napálíte, potřebujete drátěnku, písek a hlavně hodně trpělivosti a času na drhnutí.
Mezi kvalitní výrobce se řadí Kolimax, Zwillig, Fissler a další.
Nerezové nádobí +/-
+ nerez rychle rozvádí teplo
+ nerez je zdravotně naprosto nezávadný
- nekvalitní nádobí se často kroutí
- nelehká údržba
Naše tipy:
![]() |
![]() |
![]() |
Nerezové hrnce |
Nerezové pánve |
Nerezové nádobí Zwilling |
Nerezové hrnce jsou tepelně odolné a skvěle drží teplo, takže jídlo zůstane dlouho teplé >>> | Kvalitní pánve rychle a rovnoměrně rozvedou teplo; nerez je zdravotně 100% nezávadný >>> | Pro milovníky čistého a účelového designu s povrchem stejně hladkým, jako je hedvábí >>> |