Hovězí steaky
Už jste někdy vařili přímo na ohni?
My jsme na ohni vařili teď o víkendu - a to dokonce i na sněhu. Byla to skvělá zábava pro celou rodinu a ještě k tomu velice chutná!
Hovězí steaky stačí předem jen nasolit a opepřit a nechat takto nejméně hodinu. Připravte oheň a vytvořte uhlíky. Na ně pak položte pánev. Jakmile je pánev pořádně rozpálená, vložte do ni maso, které předem malinko potřete olejem. Maso dělejte z každé strany cca 5 minut. Jakmile otočíte na druhou stranu, vložte do pánve kostku másla (asi 2 lžíce) a bylinky dle libosti a lžící pěkně maso tímto tukem polévejte.
Jakmile se vám bude zdát hotové, vytáhněte ho na prkýnko a nechte přiklopené ještě asi 7 minut odstát.
Nakrájejte, lehce posolte hrubozrnnou solí a dopřejte si skvělý chuťový zážitek.