Litinový smaltovaný Pekáč velký Český smalt GOURMETINA GUSTAV SOLO - Listově zelená 38 x 22 x 7 cm
Kód: 1030-01-30Detailní popis produktu
Detailní popis produktu
Litinový smaltovaný pekáč je pekáč vyrobený z litiny a pokrytý vrstvou smaltu. Tento typ pekáče se často používá pro pečení různých druhů jídel, jako jsou například pečené maso, zelenina, pečivo a dezerty. Litina jako materiál je velmi vhodná pro pekáče, protože dokáže udržet vysokou teplotu po dlouhou dobu a rovnoměrně rozvádí teplo po celé ploše. Smaltová vrstva zase zajišťuje, že jídlo se nelepí a snadno se čistí. Je důležité si uvědomit, že litinové smaltované pekáče mohou být těžké a náchylné k prasknutí, pokud se nevyužívají správně. Proto je dobré je opatrně manipulovat a nepoužívat k rychlému ohřevu nebo vystavení velmi vysokým teplotám. Při používání litinového smaltovaného pekáče je také vhodné používat vhodné rukavice a nástroje pro manipulaci s horkým nádobím.
Výhody
Litinové a smaltované pekáče mají oba své výhody a nevýhody, takže volba mezi nimi závisí na konkrétních potřebách a preferencích uživatele. Jednou z hlavních výhod smaltovaného pekáče oproti litinovému je snadnější údržba. Smaltová vrstva je hladká a nelepí se, takže se pekáč snadno čistí a je odolnější proti oděrkám a poškrábání. Litinové pekáče na druhé straně mají tendenci se s časem opotřebovat a mohou vyžadovat speciální čisticí postupy a přípravky. Další výhodou smaltovaného pekáče je, že neoxiduje, takže se nemusí obvykle sezónně olejovat a udržovat. Na rozdíl od litinových pekáčů také nevyžadují předehřívání, což je výhodné i pro rychlé přípravy.
Celkově vzato, smaltované pekáče jsou snadněji udržovatelné a vhodné pro rychlé přípravy a jsou vhodné pro pečení jídel, která vyžadují vysokou teplotu.
Kuřecí roládky se smetanovými bramborami

Suroviny: (4 - 6 porcí)
- 6 ks větších kuřecích prsou
- 3 plátky normálního eidamu + 3 uzeného
- 6 plátků šunky (kuřecí/vepřová)
- jarní cibulka
- 400 - 500 g zeleninové směsi (mrkev, hrášek, kukuřice)
- potravinový provázek
- 1,5 kg brambor (ideálně typu B)
- smetana 33%
- jarní cibulka
- bylinky a koření na ochucení (medvědí česnek, petržel, česnek, cibule, pažitka, pepř a sůl)
Postup:
- Troubu nastavíme na horkovzduch a 190°C.
- Jarní cibulku omyjeme a pokrájíme. Do roládky na kousky o ca. 10 cm a do brambor na kolečka.
- Kuřecí prsa očistíme, uprostřed prokrojíme na plát, osolíme. opepříme a jemně naklepeme.
- Na každý plátek položíme plátek šunky, půl plátku uzeného a půl plátku normálního eidamu. Přidáme pár kousků jarní cibulky. Zarolujeme a ovážeme provázkem do malé rolády.
- Brambory oloupeme a nakrájíme na ca. 4mm plátky. Klademe do pečící formy, přidáme koření. jarní cibulku, smetanu a vše promícháme.
- Kuřecí roládky necháme zatáhnout na másle na plotně v pekáči. Přidáme (mraženou) zeleninu a 5 minut promícháváme. Podlijeme vodou a dáme společně s bramborami do trouby. Brambory je dobré ze začátku přikrýt víkem či alobalem.
- Pečeme cca 45 minut, dokud nebudou brambory i maso měkké. Na posledních 5 - 10 minut použijeme gril. Poté vše vyndáme, roládky zbavíme provázku, zeleninu s výpekem rozmixujeme a můžeme podávat.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Pekáče do trouby |
---|---|
Záruka: | 2 roky |
Hmotnost: | 3.6 kg |
Barva: | Listově zelená |
Rozměr: | 38 x 22 x 7 cm |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.