Litinový smaltovaný Hrnec velký Český smalt GOURMETINA EDUARD SOLO - Noční modrá 25 x 9 cm, 3 l

Kód: 1030-03-40
Český výrobek
Značka: ČESKÝ SMALT
ZDARMAZDARMA
Litinový smaltovaný Hrnec velký Český smalt GOURMETINA EDUARD SOLO - Noční modrá 25 x 9 cm, 3 l
3 190 Kč 2 636,36 Kč bez DPH
Skladem
Můžeme doručit do:
18.7.2024
  • Objem: 3 l
  • Výška: 9 cm
  • Průměr: 25 cm
  • Hmotnost: 2,8 kg

Detailní informace

Detailní popis produktu

Zažijte lásku při prvním použití! Vařte zdravě a jednoduše v našem klasickém, babičkovském, kulatém hrnci. Vyrobili jsme ho z přírodní, těžké, šedé litiny, která excelentně vede teplo. Je tak dokonalým parťákem pro pozvolné vaření, dušení či pečení. Retro design je navržený přesně podle původní historické předlohy a snadno navodí hřejivou domácí atmosféru při každém použití.

Masový páj s mačkanými bramborami

Masový páj s mačkanými bramborami

Suroviny: 

Mačkané brambory:

  • 1 kg brambor (se slupkou)
  • 90 g másla
  • 90 - 100 g strouhaného sýra (ideálně čedar, příp. gouda)
  • 180 ml mléka  (smetany)
  • vejce
  • sůl

Masové ragú

  • 600 - 700 g mletého hovězího masa
  • 1 střední cibule
  • 1 větší mrkev (nebo 2 menší)
  • 3 stonky řapíkatého celeru
  • 4 stroužky česneku
  • 240 g rajčat z konzervy
  • 4 - 6 lžic rajčatového protlaku
  • pepř, sůl
  • 200 ml hovězího vývaru (příp. hovězí bujon)

Příprava

1. Brambory oloupeme a uvaříme v solené vodě do měkka. Slijeme vodu, přidáme máslo a prvně promačkáme. Přisypeme sýr, přilijeme trochu mléka a opět promačkáme. Postupně přidáme všechno mléko a mícháme, dokud nám nevznikne lepivější kaše. Odložíme stranou a můžeme nechat vychladnout. 

2. Cibuli, mrkev a řapíkatý celer nakrájíme najemno. V hrnci rozpálíme olej, vložíme cibuli a restujeme, dokud se nerozvoní a nezačne zlátnout. Přidáme mrkev, celer a restujeme další 2 minuty. Česnek propasírujeme a necháme rozvonět. Přidáme mleté maso, osolíme, opepříme a restujeme, dokud se maso nezatáhne. 

3. K masové směsi přidáme rajčata z konzervy a protlak. Promícháme a přilijeme 200 ml hovězího vývaru, případně podlijeme vodou a přidáme hovězí bujon. Necháme na mírném plamenu 40 minut probublávat, občas promícháme.

4. Zapneme troubu na 200°C a necháme rozehřát. 

5. Po 40 minutách sporák vypneme. Mačkané brambory navrstvíme na ragú. Vejce rozšleháme, potřeme s nim brambory a vložíme do trouby. 

6. Pečeme 10 minut, následně nastavíme gril a necháme ještě 5-10 minut dopéct do zlatohnědé barvy. 

Dobrou chuť!

Doplňkové parametry

Kategorie: Hrnce na vaření
Záruka: 2 roky
Hmotnost: 2.8 kg
Průměr: 25 cm
Objem: 3,0 l
Výška: 9 cm
Barva: modrá
Indukce: ANO
Barva: Noční modrá
Objem: 3 l
Rozměr: 25 x 9 cm

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:
Logo Značkové Nádobí

Na Shoptet implementoval Tomáš Hlad & techka s.r.o.