Chili con Carne
Ingredience:
- 20 g cukru
- 80 ml ovocného octa
- 40 g sádla nebo oleje
- 250 g cibule nakrájené na kostičky
- 2 stroužky česneku, jemně nasekané
- 600 g hovězího masa, nakrájeného nadrobno
- 20 g rajčatové pasty
- 400 g rajčatového pelatu
- 1/2 l vody
- 250 g papriky nakrájené na kostičky, červená/žlutá
- 150 g kukuřičných zrn
- 200 g fazolí, uvařených
- sůl
- černý pepř z mlýna
- Tabasco
Příprava:
- Cukr necháme zkaramelizovat dozlatova a deglazujeme ovocným octem a vyjmeme. Nechte ocet téměř úplně vyvařit.
- Přidejte sádlo nebo olej a orestujte na kostičky nakrájenou cibuli a česnek, až zesklovatí.
- Přidáme kostky masa, osolíme, opepříme a rychle orestujeme.
- Rajčatový protlak krátce povařte a zalijte rajčatovým pelati a vodou.
- Pečte v troubě se zavřeným víkem při 180 °C po dobu 2 hodin. Občas promíchejte.
- V poslední půlhodině přidáme na kostičky nakrájenou papriku, kukuřičná zrna a scezené fazole.
- Nakonec dochutíme solí, pepřem a tabascem a podáváme s pečivem.
Tipy
- Chilli con carne je hotové, když je husté a lesklé.
- Pro tento recept používáme kastrol EDUARD od Gourmetiny.