Indické placky naan

Ingredience:
- 250 g hladké pšeničné mouky
- 0,5 lžičky soli
- 0,5 lžičky krupicového cukru
- 100 g bílého jogurtu
- 1 lžíce oleje
- cca 5 lžic vody
- 1 menší lžička prášku do pečiva
Na česnekové máslo:
- trocha rozpuštěného másla
- 1 stroužek prolisovaného česneku
- 1/2 lžičky soli
- 1 lžička petrželky nasekané
Příprava:
- Do mísy nasypeme mouku, sůl, cukr a prášek do pečiva, smícháme a následně přidáme bílý jogurt, olej a vodu, kterou budeme přidávat po částech.
- Vypracujeme hladké, pružné a nelepivé těsto.
- Vypracované těsto přikryjeme a necháme 15 minut odpočívat.
- Těsto rozdělíme na 10 kuliček, které postupně rozválíme na výšku 2-3 mm.
- Rozpálíme nepřilnavou pánev, ve které budeme nasucho placky opékat z obou stran.
- Pokud se na plackách dělá hodně "bublin", přitlačíme obracečkou nebo propíchneme.
- Do rozpuštěného másla přidáme prolisovaný česnek a sůl.
- Poté každou placku česnekovým máslem potřete a zasypte nasekanou petrželí.