Jemné nadýchané lívance

Ingredience:
- 1 lžíce cukru
- 2 lžičky oleje
- 1 vejce
- 0.5 hrnku mléka
- 1 hrnek hladké mouky
- 0.5 lžičky kypřicího prášku do pečiva
Příprava:
- Od žloutku oddělíme bílek a z bílku vyšleháme sníh
- Žloutek s cukrem rozmícháme v mléce
- Hladkou mouku společně s práškem do pečiva vmícháváme po troškách do mléka s žloutkem. Když bude těsto až moc husté, tak přidáme trošku mléka, ale těsto nesmí být řídké jako na palačinky, poté přidáme olej
- Opatrně vmícháme sníh ušlehaný z bílku
- Lívance smažíme na sucho dozlatova, aby měly krásně hladký povrch
Jemné nadýchané lívance podáváme podle chuti s povidly nebo různými marmeládami a ozdobené zakysanou smetanou nebo tvarohem.