Shakshuka
Nejen pro ty z vás, kteří milují lehké a zdravé snídaně!
Ingredience:
- 3 vejce
- 1 avokádo
- 1 plechovka loupaných rajčat
- 1 červená paprika
- 1 menší cibule
- 3 lžičky pasty harissa
- 1 bagetka
- pepř a sůl
- sýr feta a klíčky oblíbených bylinek na dozdobení
Příprava:
- Na troše oleje orestujte najemno nakrájenou cibulku a když začně sklovatět, přidejte nahrubo nakrájenou papriku.
- Když zelenina malinko změkne, přidejte rajčata a harissu. Osolte a opepřete a nechte 5 minut bublat. Následně přidejte na vrch 3 vajíčka. Jen je rozklepněte do pánve navrch směsi. Osolte a opepřete i vejce. Pokud spěcháte, klidně je na 2 minuty zakryjte. Jinak nechte vařit na jemný plamen.
- Hlídejte, aby se vám směs moc nezredukovala, spálila by se. Klidně v případě nutnosti podlijte trochou vody.
- Jakmile jsou bílky pevné, můžete posypat trochou fety, přidat avokádo a klíčky a servírovat s křupavou bagetkou!