Jak začít s raw food

raw_food Raw food je poslední trend zdravého stravování, který se i nás v Česku dočkal širokého ohlasu. Ze všech stran slyšíme o nových raw food receptech a možná i k vám se donesly vášnivé diskuse o prospěšnosti tohoto způsobu úpravy jídla. Rae food je prostě poslední dobou skoro všude. O co tedy vlastně jde?

Co to je raw food?

Raw food je poslední trend zdravého stravování, který se v Česku dočkal širokého ohlasu. O co jde?

Podstatou raw food stravování je jídelníček založený na konzumaci jídel z nevařených a syrových surovin. Pomáhá při detoxikaci organismu a při zažívacích problémech, jeho příznivci na raw food stravu nedají dopustit ani při hubnutí nebo dietě.

Jak takové rawfood vypadá? Mýlíte se v případě, když si představíte „chroustání“ hromádek nařezané zeleniny nebo mlsání semínek. Podstatou raw food je příprava jídel tak, aby svým vzhledem překvapila a uspokojila i ty největší gurmány. A samozřejmě i chutnala. Zejména v Praze přibývá restaurací, kde nic jiného než recepty raw food neochutnáte: placky, těstoviny, polívky nebo burgery. Sbíhají se vám už sliny?

Na raw food nemusíte vyrazit na oběd do bistra, ale můžete si jej udělat doma sami. Co k tomu kromě zásob ovoce a zeleniny budete potřebovat za nádobí? V tom vám poradí tento článek. Bez klasických nožů a jednoduchých struhadel se neobejdete, ale stačit vám nebudou. Základem k přípravě raw food je výkonný domácí kuchyňský robot.

Velký kuchyňský robot zvládne (skoro) vše

Jak moderní kuchyňský robot vypadá? Má daleko hlučným a složitým mašinám, které dřív kuchyň zaplnily rachotem jak z továrny. Silný motor snadno zvládne sekat, krájet a porcovat suroviny. Má ale automatický regulátor otáček, proto je výrazně tišší. Protože se motor nepřetěžuje, nemusíte se bát častých oprav – jen tak se nespálí. Ostré nože hbitě zpracují i netvrdší potraviny. O své prsty se ale strachovat nemusíte – roboty mají bezpečnostní vypínač. Snadno uhnětou i větší množství těsta na placky nebo raw food dorty, šlehací metličky v mžiku vyšlehají nejjemnější krém nebo pěnu na raw food cupcakes. A dali byste si čerstvý ovocný džus? Díky lisu na citrusy to nebude problém. Robot prostě zvládne přípravu opravdu mnoha jídel. Nachystejte s ním svým přátelům raw food party.

pohled na Kuchyňský robot Ronic 5 000

Náš tip: ⇨ Kuchyňský robot Ronic 5 000

Klikněte na obrázek a zobrazte si další informace. Naše cena je 19 900 Kč.

Jak vyrobit šťávu z ovoce

Dopřejte si osvěžující nápoj! Nejen z měkkého a dobře uzrálého ovoce, ale i s tvrdší zeleninou si poradí odšťavňovače. Není ale třeba, abyste kupovali samostatný specializovaný stroj. Můžete si na svůj kuchyňský robot dokoupit specializovaný nástavec.

pohled na odšťavňovač Ronic

Náš tip:  ⇨ Odšťavňovač Ronic

Hodí se například na zmíněný kuchyňský robot Ronic 5000. Klikněte na obrázek a zobrazte si další informace. Naše cena 2 532 Kč.

I Malý kuchyňský robot je dostatečně výkonný

I v malém bytě si vyčarujte velkou kuchyň. Nemusíte se také hned bát velké investice do přístroje, který vás bude strašit svými rozměry, domnělou složitostí nebo cenou. Ronic Rytmo je malý, skladný, bezpečný a přitom dostatečně výkonný. Vleze se na každou kuchyňskou linku, velmi jednoduše se ovládá pomocí otáčení víka mísy a umí toho opravdu hodně. Má oboustranné struhadlo, které nadělá opravdu jemné nudličky na těsto, silný motor roztočí nože rychlostí až 4 000 otáček za minutu. Nůž umí nejen sekat, ale i hníst a míchat těsto. Pomocí zvonu snadno našleháte krém, blender umixuje koktejly, polévky a omáčky. Díky odstředivému odšťavňovači zpracujete ovoce a zeleninu na zdravou a čerstvou šťávu.

pohled na Ronic Rytmo

Náš tip: ⇨ Kuchyňský robot Ronic Rytmo

Klikněte na obrázek a zobrazte si další informace. Naše cena je 9 400 Kč.

Hodně práce odvede i Kuchyňský tyčový mixér

Vykouzlete si doma kus slunné Itálie. Rukola, medvědí česnek, bazalka nebo sušená rajčata – zeleninové raw food pesto, omáčky nebo pomazánky pomohou dochutit vaše dobroty. Dobrý mixér nahradí pracné hnětení a tření bylinek v hmoždíři. Doporučujeme model s více jak jednou rychlostí. A protože si pesto zamilujete a budete si ho dělat určitě často, volte mixér, jehož hlavu i s noži můžete snadno umýt v myčce.

pohled na ponorný tyčový mixér

Náš tip: ⇨ Ponorný tyčový mixer first Fa 5290-3

Klikněte na obrázek a zobrazte si další informace. Naše cena je 249 Kč.

Logo Značkové Nádobí

Na Shoptet implementoval Tomáš Hlad & techka s.r.o.