Valentýnské krevety
Ingredience:
- Krevety nevařené, neloupané
- Máslo cca 70 g
- Troška olivového oleje
- Česnek
- Citron
- Petžel hladkolistá
- Hoisin omáčka
- Sůl
- Pepř
- Pečivo
Příprava:
-
Krevety oloupejte a očištěte. Do malé pánve nalijte trochu oleje a nechte ho zahřát na středním ohni. Jakmile se olej rozehřeje, vložte do pánve dva očištěné a čepelí nože rozmačknuté, stroužky česneku. Nechte je lehce zezlátnout a vytáhněte. Nyní vložte krevety. Rozložte je na dno pánve rovnoměrně. Krevety se začnou pomalinku restovat a měnit barvu na růžovo.
-
Jakmile uvidíte, že se krevety začínají dobře restovat, osolte je a opepřete a otočte na druhou stranu. Asi po 2 minutách je vytáhněte. Musí být pěkně růžové. Vytřete pánev od oleje a nečistot a krevety do pánve znovu vložte. Přidejte k nim nakrájenou petržel a asi 2 malé stroužky česneku. Promíchejte a přidejte kapku citronové šťávy a lžičku hoisin sauce. Opět promíchejte. A můžete podávat.
-
Krevety si vychutnáte takřka s jakoukoliv přílohou. Takto připravené je můžete podávat jak s rýží, tak i například s quinoou, nicméně nejlépe vynikne jejich lahodná chuť s obyčejným bílým pečivem