Kouzlo nerezového nádobí

Nerezové pánve, hrnce a rendlíky mají mnoho výhod, díky kterým jsou první volbou pro profesionální kuchaře i domácí nadšence, kteří chtějí míň myslet na nádobí a víc na skvělé jídlo v něm. Pojďme se společně podívat, v čem spočívá jeho kouzlo.

Odolnost. Nerezové nádobí je vysoce odolné a v podstatě nezničitelné, investice do kvality a špičkového provedení se vám tak mnohokrát vrátí. Nerez je mnohem odolnější než keramika nebo hliník, takže se z něj nic neodlamuje, nekroutí se, neohýbá a nerezne. Bez problémů vydrží roky intenzivního používání a stále si přitom zachovává svůj tvar i vlastnosti. Pokud jste unavení neustálým vyměňováním zprohýbaných pánví, nerezová pánev Kolimax je investicí, která se vám bude celý život vracet.

Pánev s kovovou rukojetí KOLIMAX KLASIK 26 cm

Jednoduchá údržba. Oproti jiným materiálům, například litinovému nádobí, o které je nutné pravidelně pečovat, je údržba nerezového nádobí časově nenáročná a prostá. Obvykle stačí teplá mýdlová voda a měkká houba, přičemž většina nerezového nádobí se nebojí ani myčky na nádobí. Horší připáleninu jednoduše odstraníte tak, že pánev s teplou vodou, mýdlem a rozehřejete na nízkou teplotu a povrch jemně oškrabete gumovou stěrkou nebo dřevěnou obracečkou.

Nepohlcuje pachy a chutě. Některé druhy nádobí, například litina, jsou reaktivní. To znamená, že jednodušeji reagují s připravovaným pokrmem a jednodušeji pohlcují pachy. Nerez je nereaktivní, takže například pokud vaříte s něčím kyselým – například s rajčatovou omáčkou nebo citronovou šťávou, nemusíte se bát změny barvy, kovové chuti připravovaného pokrmu, nebo přetrvávajících pachů na nádobí. To je také důvod, proč se pro recepty s delší přípravou, například z masa nebo aromatických ingrediencí, perfektně hodí hluboký hrnec Kolimax.

 

Hrnec s poklicí KOLIMAX PREMIUM 26 cm, 8,0 l

Vysoce funkční. Kvalitní nerezové nádobí je tvořeno několika vrstvami kovu: nerezem na povrchu a typicky hliníkem uvnitř, které tvoří takzvané sendvičové dno. Nerez je výjimečně odolný, ale není dobrý vodič tepla. Hliník není tak odolný, ale teplo vede skvěle. Kvalitní nerezové nádobí proto kombinuje skvělé vlastnosti obou, a výsledkem je vysoce odolné nádobí, které se rozehřívá rychle a rovnoměrněhluboké nerezové pánve Kolimax jsou proto ideální i na recepty vyžadující prudké smažení nebo restování.

Nerezové nádobí je odolné, všestranně využitelné, funkční, a navíc krásné na pohled. Několik výše zmíněných důvodů je však jen špička ledovce. Vyberte si z naší nabídky vysoce kvalitního nerezového nádobí a vyzkoušejte si jeho skvělé vlastnosti ve své vlastní kuchyni, na svých oblíbených receptech.

 

Logo Značkové Nádobí

Na Shoptet implementoval Tomáš Hlad & techka s.r.o.