Jedlé kaštany na pánvi

Když venku přituhne, chuť na jedlé kaštany se dostaví téměř okamžitě. Patří to k zimě. Uvařit hrnec svařáku, k tomu trochu cukroví a miska teplých jedlých kaštanů. Můžete je koupit na vánočních trzích, můžete si ale taky udělat svoje, v klidu, doma. Tady je recept.

 

Ingredience

Postup

  • jedlé kaštany - množství se meze nekladou

 

Další pomůcky:

  • pánev Remoska Vega - pořádná nepřipékavá pánev, která se rozehřívá rychle a rovnoměrně
  1. Kaštany umyjte.
  2. Slupku kaštanů nařízněte na špičaté straně do kříže. Zářez by měl mít hloubku aspoň 4mm.
  3. Hoďte kaštany na rozehřátou pánev a pražte, asi 10 minut, dokud slupka neztmavne a kaštany nezačnou pukat. Pozor, slupka nesmí zčernat! 
  4. Podávejte na loupačku, nebo je nechte trochu vychladnout a oloupejte.

Přejeme dobrou chuť!

 

V receptu jsme použili:

Remoska® P2403/CI Pánev 24 cm Vega

Palačinková pánev PROTITAN linie Granit, černá, indukční, 24 x 3 cm

Logo Značkové Nádobí

Na Shoptet implementoval Tomáš Hlad & techka s.r.o.