Upečte si výborné pivní rohlíky

Takové křupavé a doma upečené rohlíky si zamilujete. Přinášíme vám jednoduchý recept, díky kterému rohlíky jednoduše připravíte a následně dozlatova vypečete v multifunkční remosce.

Co budete potřebovat?

250 g polohrubé mouky

350 g hladké mouky

340 ml piva

40 g rozpuštěného sádla

2 lžičky soli

1 lžička cukru

7 g instantního sušeného droždí

Jak na to?

Vše smícháme a necháme vykynout přikryté v plastové nádobě.

Po půl hodině těsto překládáme (překládání těsta: těsto se natáhne a překládá přes sebe - zleva doprava, shora dolů, zprava doleva, zespoda nahoru.) Takto postupujeme několikrát dokola.

Celková doba kynutí při pokojové teplotě cca 1,5 až 2 hodiny.

Poté rozdělíme těsto na válu na 24 stejných kousků o váze cca 40 g (pokud pečeme v troubě, tak rozdělíme těsto na 12 stejných kousků o váze cca 80 g). 

Na pomoučněném vále necháme takto rozdělené těsto ještě 10 minut odpočívat.

Z těsta vytvarujeme trojúhelník a srolujeme jej do tvaru rohlíku. Oběma rukama utáhneme rohlík proválením do délky (rohlíky roztáhneme). Naskládáme je na pečící papír, přikryjeme igelitovým sáčkem a necháme opět nakynout. Rohlíky potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme hrubozrnnou solí, kmínem popř. použijeme mák nebo různá semínka a rohlíky vložíme do remosky.

 priprava-domacich-rohliku

recept-na-pivni-rohliky

Remosku zapneme a pečeme cca 20 minut.

 

Upečené rohlíky necháme na mřížce vychladit – pokud je nesníme ještě horké :)

 

Chci také péct v Remosce

 

Užijte si domácí pivní rohlíky a dejte nám vědět, jak se vám povedly!

 

Logo Značkové Nádobí

Na Shoptet implementoval Tomáš Hlad & techka s.r.o.