Zaručený recept na domácí škvarkovou pomazánku

 

K chladnému počasí prostě patří zabíjačkové pochoutky. Jednou z nich jsou i škvarky. A abyste je nemuseli zobat jen tak, připravili jsme pro vás náš recept na škvarkovou pomazánku a rovnou přidáváme i tip na domácí chléb.

 

Škvarková pomazánka

Ingredience:

  • 200 g škvarků
  • 1 ks kyselé okurky
  • 1 ks jarní cibulky
  • 1 ks vejce
  • 1 lžíce majonézy
  • 1 lžička plnotučné hořčice
  • Sůl a pepř

Postup:

1. Rozemelte studené škvarky. Doporučujeme použít mlýnek na maso od značky Porkert. Vejce uvařte natvrdo a nechte ho zcela zchladnout. Poté nakrájejte na drobné kostičky.

2. Kyselou okurku a jarní cibulku nakrájejte nadrobno. Nejlepší krájecí desky jsou od značky Porkert.

 

 

3. Vše smíchejte dohromady a přidejte majonézu s hořčicí. Vše dle chuti dosolte a opepřete

4. Pomazánku dejte do lednice vychladnout.

 

Staročeský domácí chléb z Remosky

Ingredience:

  • 1 lžička soli
  • 500 g hladké mouky
  • 300 ml vlažného mléka 
  • 1 kostka droždí
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička cukru

Postup:

1. Připravte si kvásek ze lžičky cukru, vlažného mléka a droždí (cca 42 g). Nechejte chvilku odpočinout.

2. V míse smícháme sůl, kmín a hladkou mouku. Poté přidáme kvásek a těsto důkladně zpracujeme.

3. Těsto necháme cca hodinu odpočinout a jemně posypeme moukou. 

4. Po hodině těsto ještě jednou důkladně uhněteme, aby se dobře spojilo a vložíme do Remosky.

 

 

5. Pečeme cca 1,5 hodiny při teplotě 180-200 °C.

Škvarkovou pomazánku namažte na chleba a dozdobte nakrájenou jarní cibulkou. Věříme, že se po této svačince jen zapráší.

 

Dobrou chuť!

Logo Značkové Nádobí

Na Shoptet implementoval Tomáš Hlad & techka s.r.o.