TIP na Valentýnskou večeři

 

TIP na Valentýnskou večeři 

 

Dopřejte si se svým partnerem na Valentýna trochu toho luxusu v podobě T-bone steaku s domácí barbecue omáčkou a restovanými fazolkami. Nemusíte chodit do drahé restaurace, ukážeme vám, jak si takovou romantickou večeři připravit doma.

 

Ingredience na 2 porce:

  • 2 ks hovězího T-bone steaku
  • 2-4 lžíce olivového oleje
  • ¼ lžičky hrubozrnné soli
  • ¼ lžičky pepře
  • 500 g zelených fazolek, lze použít i mražené

 

Ingredience na barbecue omáčku:

  • 250 ml kečupu
  • 3-4 ks hřebíčku
  • 2-3 stroužky česneku
  • ½ hrsti rozmarýnu
  • 2 lžičky mleté sladké papriky
  • 1-2 lžičky soli
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíci fenyklových semínek
  • 1 lžíce sojové omáčky
  • 1 lžíce mletého černého pepře
  • Nastrouhaná pomerančová kůra
  • Šťáva z pomeranče
  • Několik snítek tymiánu
  • Chilli koření
  • kmín

 

Postup:

  1. Nejprve si připravíme omáčku. Smícháme dohromady všechny tekuté ingredience. V hmoždíři rozdrtíme fenykl, černý pepř, hřebíček a kmín. Dále nasekáme rozmarýn, tymián, česnek a pomerančovou kůru. Všechny ingredience promícháme dohromady.
  2. Tuto směs pozvolna přivedeme k varu a poté jí odstavíme a za občasného míchání necháme vychladnout.
  3. Vychladlou omáčku přecedíme přes sítko.
  4. Rozehřejeme grilovací titanovou pánev od české značky TOP Alulit na vysokou teplotu a vymažeme olejem nebo tukem. Steaky potřeme olejem a posypeme solí a pepřem. Steaky grilujeme 4-5 minut z každé strany. Budou tak středně propečené.
  5. Těsně před vyndáním steaků z pánve, je ještě potřeme omáčkou.
  6. Maso necháme 4-5 minut odpočinout.
  7. Pánev necháme rozehřátou a během doby, kdy necháváme steaky odpočnout, orestujeme zelené fazolky.



Přejeme dobrou chuť!

Logo Značkové Nádobí

Na Shoptet implementoval Tomáš Hlad & techka s.r.o.