3 delikatesy z táboráku

 

3 delikatesy z táboráku

 

Konec dubna je tu a s ním i pálení čarodějnic a opékání u táboráku. Že vám opékání buřtů, klobásek a chleba přijde už nuda? Nevadí, máme pro vás 3 jiné možnosti.

 

1. Pečené žampiony

 

Ingredience:

  • 4 ks žampionů PortoBello
  • 2 lžičky balzamikového octa
  • Drcený pepř
  • Grilovací koření
  • Olivový olej

 

Postup:

  1. Žampiony očistěte a odstraňte nožičku.
  2. Okořeňte grilovacím kořením a zakápněte balzamikovým octem a olejem.
  3. Nad oheň dejte opékací rošt a položte na něj žampiony nožičkou dolů.
  4. Opékejte 3-5 minut tak, aby byly žampiony lehce křupavé

 

TIP: Perfektně se hodí k opékaným uzeninám na dochucení.

 

2. Opékaný sýr v plátku slaniny

 

Ingredience:

  • Tvrdý sýr dle vašeho výběru
  • Plátky slaniny
  • Grilovací koření nebo sušená paprika

 

Postup:

  1. Tvrdý sýr nakrájejte na kostičky a každou kostičku obalte v grilovacím koření nebo sušené paprice. Jako ideální pomocník ke krájení vám skvěle poslouží krájecí prkénko Kolimax.
  2. Každou kostičku zarolujte do plátku slaniny tak, aby byla kostička ze všech stran obalena slaninou.
  3. Opatrně napíchněte na opékací vidlici a opékejte cca 3-5 minut.

 

TIP: Buďte opatrní při sundávání z opékací vidlice, sýr může vytéct ven.

 

3. Pečená jablka s karamelem

 

Ingredience:

  • Červená jablka
  • Třtinový cukr

 

Postup:

  1. Jablko opečte ve slupce nad ohněm, dokud slupka téměř nezčerná.
  2. Poté jablko oloupejte a obalte jej v třtinovém cukru a dále jej opékejte, dokud cukr nezkaramelizuje.

 

TIP: Všechny opečené dobroty doporučujeme servírovat na jednom z našich servírovacích prkének.

 

Přejeme dobrou chuť!

 

V receptech jsme použili:

Dřevěné kuchyňské prkénko PORKERT ROBUS - krájecí, 53 x 32 x 4 cm

Dřevěné kuchyňské prkénko KOLIMAX - hranaté s úchopy po stranách, 50 x 22 x 1,6 cm

Logo Značkové Nádobí

Na Shoptet implementoval Tomáš Hlad & techka s.r.o.