Galettes, aneb slané francouzské palačinky

Všichni určitě známe typické jednoduché sladké palačinky s marmeládou,  těsto z bílé mouky a mléka. Ovšem na slané palačinky se tato směs přece jen moc nehodí. Proto vám přinášíme recept na těsto na francouzské slané palačinky neboli galettes.

Ingredience

Postup

  • těsto (cca 6 ks palačinek):

    • 1 větší vejce
    • 120 g pohankové mouky
    • cca 250 ml vody
    • lžíce másla 

    Náplně:

    • vejce
    • šunka
    • sýr
    • špenát

Rozmíchejte společně mouku a vejce. Vytvoříte tak poměrně hustou hmotu.

Do připravené hmoty začněte přilévat vodu. Cílem je mít hmotu ne příliš hutnou.

Jakmile docílíte ideální konzistence, přidejte rozpuštěné máslo, které dodá palačinkám chuť a budou se snáze otáčet.

Palačinky doporučujeme dělat na speciální pánvi. Použít můžete např. pánev od Remosky

Nalijte těsto na pánev a krouživými pohyby ho rozlijte po celém povrchu pánve tak, aby vám vznikla tenká vrstva.

Připravte si ingredience na náplň a palačinku dejte na pánev při střední teplotě. Do jejího středu naskládejte náplň (šunka, sýr, vejce, ...).

Okraje palačinky poskládejte do tvaru čtverce a nechte zapéct na pánvi.

Přejeme dobrou chuť!

 

V receptu jsme použili:

Remoska® P2403/CN Pánev 24 cm Vega

Palačinková pánev PROTITAN linie Granit, černá, indukční, 24 x 3 cm

 

Logo Značkové Nádobí

Na Shoptet implementoval Tomáš Hlad & techka s.r.o.