Jak vybrat pánev?

5 krátkých a konkrétních tipů, které vám pomůžou vybrat do kuchyně dobrou pánev. Nechcete utrácet horentní sumy, ale potřebujete nádobí, co něco vydrží a ve kterém budete zdravě vařit? Chystáte se na steaky, minutky nebo jste dostali chuť na sladké – na sladké omelety? Poradíme vám tu pravou. 

 

 

 

 

 

Co takhle Originál na celý život?

Pořiďte si pánev, kterou nebude mít na světě nikdo jiný kromě vás. Masivní, prakticky nezničitelná a čím starší, tím je lepší. Ne nadarmo litinové pánve milují všichni špičkoví šéfkuchaři. Na ohni, elektřině nebo na indukci, pánev Maysternya se bude zahřívat pomaleji. Zato ale skvěle drží teplo, je proto ideální na pomalé dušení a pečení. Dlouho udrží teplotu servírovaného jídla, a protože se litinové nádobí odlévá do speciální formy, je každý kus originál. Zároveň jsou pánve příznivé cenově.

Náš tip: ⇨ Litinové pánve – více informací

Nejlepší na minutky

Rychle navaříte, rychle uklidíte. Díky povrchu se strukturou granitu má pánev Monolite Italiano výborné nepřilnavé vlastnosti. Zároveň jsou tak odolné proti mechanickému poškození, že byste to od „teflonové“ pánve nečekali. Je extra hluboká, takže se do ní vejde porce nejen pro vás, ale i pro dalších 5 hostů. Dlouho jste neviděli své přátele? Pozvěte je k sobě domů na kuřecí plátky a restovanou zeleninu.

Náš tip: ⇨ hluboká Flonal pánev Monolite Italiano

A Co takhle něco sladkého?

Dopřejte si malý sladký hřích. Palačinky a lívanečky jsou jednoduchou, rychlou a nakonec i levnou dobrotou, kterou sobě a svým blízkým uděláte vždycky radost. A nejsnadněji se vám budou dělat na palačinkové pánvi Protitan. Její korpus z litého hliníku zajistí, že se pánev nikdy nezkroutí, titanový nepřilnavý povrch oceníte pro jeho snadné čištění a díky své jedinečné konstrukci se hodí na všechny typy ohřevu. Stále váháte?

Náš tip: ⇨ Palačinkové pánve – víc informací

Není nad pořádný steak

Pořiďte si do kuchyně pánev krasavici – Kela ferrum. Jak název napovídá, strojově kované nádobí je vyrobeno ze slitiny železa a dalších prvků. Ocelově kovovou pánev budete muset nejdříve vypálit, ale odmění se vám za to věrnou službou. Masivní, těžká, vyniká extrémní vodivostí tepla, můžete ji rozpálit i na 400 °C a hodí na všechny sporáky i na indukci. Zamilujete si ji na přípravu steaků, prudké restování masa, zeleniny či při grilování.

Náš tip: ⇨ ocelové pánve Kela ferrum

S ohledem na zdraví

I při vaření myslete na zdraví. Co může být pro ně lepší, než nádobí zhotovené z ušlechtilé chirurgické oceli? Pánev z nerezové oceli Kolimax klasik je naprosto zdravotně nezávadná, nepřijímá žádné pachy ani chutě a je velmi odolná proti poškrábání. Nerezové jádro rychle a rovnoměrně vede teplo, proto je nádobí hned zahřáté. Pánev proto nejvíc oceníte při rychlé přípravě mas.

Náš tip: ⇨ nerezové pánve – více informací

Logo Značkové Nádobí

Na Shoptet implementoval Tomáš Hlad & techka s.r.o.