Spaghetti Carbonara – kousek Říma u vás v kuchyni

mceclip0-25

Tradiční špagety carbonara se dle téměř všech zdrojů zrodily v Římě po 2. světové válce. Jen nelze jednoznačně říci, jestli to byli opravdu samotní Italové, kdo s touto úpravou špaget přišel. Ať už to bylo jakkoli, jedno je jasné. Carbonara je naprosto jednoduchý recept, ale vaše chuťové buňky naprosto omráčí. Aneb jak za málo peněz mít hodně muziky.

Ingredience

Postup

  • 400 g špaget
  • 200 g Pancetty nebo anglické slaniny
  • 6 žloutků
  • 100 g strouhaného parmezánu
  • 0,5 dcl extra panenského olivového oleje
  • černý mletý pepř
  1. Nejprve dáme vařit špagety. Ideální je hrnec ze sady Kolimax Professional, do kterého se vám pohodlně špagety vejdou.
  2. Poté si na pánvi s trochou olivového oleje opečeme do křupava pancettu nebo slaninu nakrájenou na nudličky. Doporučujeme použít dostatečně velkou pánev italské značky Flonal.
  3. Smícháme oddělené žloutky s parmezánem a pepřem a vyšleháme.
  4. Uvařené špagety vhodíme na pánev se slaninou, smícháme dohromady a pánev odstavíme z plamene.
  5. Nakonec špagety smícháme s našlehanými žloutky a pořádně promícháme.
  6. Posypeme trochou nastrouhaného parmezánu a můžeme podávat.

Přejeme dobrou chuť!

 

 

V receptu jsme použili:

Sada nádobí KOLIMAX PROFESSIONAL 10 ks

Soté pánev Flonal PIETRA DURA INDUKČNÍ - extra hluboká, 9 x 32 cm

 

Logo Značkové Nádobí

Na Shoptet implementoval Tomáš Hlad & techka s.r.o.