Recept na rybí polévku z kapra

Rybí polévka patří k vánočním nutnostem. Možná ale naopak u vás doma nebyla a vy nevíte, jak na to. Tohle je vaše znamení, že ji máte vyzkoušet.

 

Ingredience

Postup

  • 1 porce ryby s bílým masem 
  • 1 mrkev
  • 1 petržel
  • celer podle chuti (stačí kousek)
  • 1 ks bobkového listu
  • Zhruba 3 lžíce másla na smažení
  • nakrájená nať z petržele
  • sůl, pepř
  • chleba nebo rohlíky na krutony podle chuti

Další pomůcky:

  1. Rybu dejte do hrnce, zalijte 1,5 l vody, osolte, přidejte bobkový list a zhruba na 15 minut dejte vařit. Odstavte, až maso zbělá.
  2. Mezi tím, co se ryba vaří, nakrájejte zeleninu.
  3. Vezměte druhý hrnec, na másle v něm rychle osmahněte nakrájenou zeleninu.
  4. Když je zelenina hotová, přes cedník ji zalijte vývarem z ryby.
  5. 10-15 minut provařte, mezi tím si nakrájejte maso a pečivo na krutonky. Odstavte polévku z plamene a přidejte maso. 
  6. V pánvičce osmahněte na másle krutony, nakrájejte si petrželku.
  7. Podávejte horkou polévku s krutonky a čerstvou petrželí.

Přejeme dobrou chuť!

 

V receptu jsme použili:

Remoska® P2806/10TS Pánev 28cm Quanta

Rendlík s poklicí KOLIMAX CERAMMAX PRO
COMFORT

Logo Značkové Nádobí

Na Shoptet implementoval Tomáš Hlad & techka s.r.o.