Recept na polévku z dýně hokkaido

Krémová polévka z dýně hokkaido patří během podzimu k těm nejoblíbenějším. Je rychlá, jednoduchá a její patří k favoritům rychlých večeří. Ještě rychlejší budete, pokud polévku připravíte v naší REMOSCE TRIA. Je typická svou lehce nasládlou chutí dýně a skvěle tuto chuť vyrovná pikantní zázvor a kari. Další chuťový akcent dodá zakysaná smetana, která zároveň jídlu dodá potřebné bílkoviny.

Na polévku potřebujeme:

  • menší dýně hokkaido 1 ks
  • mrkev 2 ks
  • olivový olej 1 lžíce
  • čerstvý zázvor 2cm kousek, nebo mletý zázvor
  • sůl a čerstvě namletý pepř
  • žluté kari 2 lžičky
  • voda nebo zeleninový vývar 400 ml
  • zakysaná smetana 1 ks
  • dýňová semínka 1 hrst
  • čerstvý koriandr 1 hrst

Jak na to: 

  1. Omytou dýni zbavenou semínek nakrájejte na kostky.
  2. Poté v remosce rozpusťte olivový olej, přidejte zázvor, kari a dýni.
  3. Osolte, opepřete a restujte zhruba 5 minut.
  4. Poté přidejte vodu či zeleninový vývar – přiklopte a duste 15 minut doměkka.
  5. Až je dýně měkká, rozmixujte tyčovým mixérem a přidejte zakysanou smetanu.
  6. Podávejte se lžičkou zakysané smetany navrchu, s dýňovými semínky a koriandrem.

Dobrou chuť!

 

Logo Značkové Nádobí

Na Shoptet implementoval Tomáš Hlad & techka s.r.o.