Registrujte se a získáte PDF kuchařku zdarma a 5 % slevu na každý nákup v našem obchodě

Recept na polévku z dýně hokkaido

Krémová polévka z dýně hokkaido patří během podzimu k těm nejoblíbenějším. Je rychlá, jednoduchá a její patří k favoritům rychlých večeří. Ještě rychlejší budete, pokud polévku připravíte v naší REMOSCE TRIA. Je typická svou lehce nasládlou chutí dýně a skvěle tuto chuť vyrovná pikantní zázvor a kari. Další chuťový akcent dodá zakysaná smetana, která zároveň jídlu dodá potřebné bílkoviny.

Na polévku potřebujeme:

  • menší dýně hokkaido 1 ks
  • mrkev 2 ks
  • olivový olej 1 lžíce
  • čerstvý zázvor 2cm kousek, nebo mletý zázvor
  • sůl a čerstvě namletý pepř
  • žluté kari 2 lžičky
  • voda nebo zeleninový vývar 400 ml
  • zakysaná smetana 1 ks
  • dýňová semínka 1 hrst
  • čerstvý koriandr 1 hrst

Jak na to: 

  1. Omytou dýni zbavenou semínek nakrájejte na kostky.
  2. Poté v remosce rozpusťte olivový olej, přidejte zázvor, kari a dýni.
  3. Osolte, opepřete a restujte zhruba 5 minut.
  4. Poté přidejte vodu či zeleninový vývar – přiklopte a duste 15 minut doměkka.
  5. Až je dýně měkká, rozmixujte tyčovým mixérem a přidejte zakysanou smetanu.
  6. Podávejte se lžičkou zakysané smetany navrchu, s dýňovými semínky a koriandrem.

Dobrou chuť!

 

Logo Značkové Nádobí

Na Shoptet implementoval Tomáš Hlad & techka s.r.o.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení