Vše, co potřebujete vědět o smaltovém nádobí

Hledáte nádobí, které vydrží, je bezpečné a zároveň nabízí luxusní design? Pak vsaďte na smaltové nádobí, které nabízí celou řadu zajímavých výhod. Jakých? To se dozvíte právě teď.

Vybrat si to správné nádobí může být opravdu náročné, obzvlášť pokud chcete, aby vám produkt vydržel dlouho a vy se na něj mohli bez problémů spolehnout. Smaltové nádobí má z pohledu historie v české kuchyni své nezastupitelné místo, a ačkoli si někdo může myslet, že se jedná o materiál minulosti, získává v dnešní době stále víc obdivovatelů.

Výhody smaltového nádobí:

  • Smalt jako materiál je sklovina, tedy v podstatě sklo, které můžeme natavit na plech
  • 100% zdravotní nezávadnost smaltovaných výrobků
  • Základ smaltovaného nádobí je z ocelového plechu – magnetického materiálu, tím pádem přirozeně funguje na indukci
  • Vysoká odolnost použitých materiálů – nádobí je téměř nezničitelné
  • Výhodou smaltovaného nádobí je také jeho nízká cena v porovnání s jinými typy nádobí

Proč vařit ve smaltovém nádobí?

Jakožto specialisté na české nádobí si velmi dobře prověřujeme značky, s kterými navážeme spolupráci. Česká firma BELIS a GOURMETINA nás však velice rychle přesvědčila o tom, že český smalt ani zdaleka nevyšel z módy a rozhodně si na našem e-shopu zaslouží svůj prostor.

Tradice výroby

Jedním z hlavních důvodů, proč milujeme smaltové nádobí z Českých Budějovic, je to, že veškeré nádobí je vyráběno dle tradičních výrobních postupů za použití těch nejkvalitnějších materiálů. Firma BELIS je navíc na trhu přes 120 let, díky čemuž si její výrobky zamilovali nejen Češi, ale také zákazníci z celého světa.

Zdravotně nezávadné 

Smaltové nádobí má tu výhodu, že se na jeho povrchu jen těžko rozmnoží jakékoli bakterie. Navíc vaše jídlo chrání proti nebezpečným iontům, které mohou z jiných materiálů pronikat na povrch nádobí během vaření.

Univerzální použití

Ať už máte doma sklokeramickou desku, plynový sporák či vaříte na indukci, smaltové nádobí vám bude skvěle fungovat na čemkoli. A jestli se sami sebe právě ptáte, jestli je vhodné i do myčky, tak odpověď je ano, bez problémů jej můžete umýt i v ní!

Odolnost

Přejete-li si vařit v nádobí, které můžete bez větších obtíží přenechat svým vnoučatům, vsaďte rozhodně na smalt. Díky vysoké kvalitě materiálů použitých při zpracování se totiž považuje za takřka nezničitelné!

Má český smalt nějaké nevýhody?

Stejně jako u jiných druhů nádobí, i to smaltové se může poškodit. Nikoli však proto, že by byl výrobek nekvalitní, ale z toho důvodu, že je s ním nešetrně zacházeno. V takovém případě může dojít ke sdírání smaltu z povrchu produktu. 

Pokud se však budete o své nádobí starat, vyhnete se tomu, aby byl hrnec na vysokém plameni dlouho prázdný, a vyhnete se použití drátěnky, získáte kuchyňského spojence, který se vám odvděčí odolností a neuvěřitelně dlouhou životností.

Logo Značkové Nádobí

Na Shoptet implementoval Tomáš Hlad & techka s.r.o.