Recept na vynikající brownies dort


Recept na vynikající brownies dort

 

Pro ty z vás, kdo snad zapomněl na valentýnský dárek pro svou drahou polovičku, tu máme rychlý recept na vynikající brownies dortík. Touto dobrotou si to určitě u vašeho partnera/ky vyžehlíte.

 

Ingredience:

  • 180 g másla (75% tuku a více)
  • 180 g hořké čokolády s min. obsahem kakaa 70 %
  • 80 g hladké mouky
  • 40 g kvalitního kakaa (určitě ne instantního)
  • 50 g bílé čokolády
  • 50 g mléčné čokolády
  • 3 vejce 
  • 270 g přírodního krupicového cukru

 

Postup:

    1. Nakrájíme si máslo na malé kusy, rozlámeme tmavou čokoládu na kousky a obojí dáme do misky, kterou vložíme do vodní lázně a necháme za občasného míchání rozpustit. Mezitím si rozehřejeme troubu na 180 °C a rošt dáme na střední pozici.
    2. Nasekejte bílou a mléčnou čokoládu na čtverečky. Dále rozklepneme vejce do misky a přidejte cukr a rozšlehejte. Výsledná konzistence by měla vypadat jako mléčný koktejl.
    3. Na rozšlehané vejce s cukrem přidejte lehce vychladlou rozpuštěnou čokoládu s máslem a opatrně promíchejte dohromady tak, aby se z našlehané hmoty neuvolnil vzduch. Směs by se měla spojit v matně hnědou hmotu.
    4. Smíchejte mouku s kakaem a prosejte sítem tak, aby se oddělily hrubší kousky. Takto prosátou mouku prosejeme ještě jednou, ale tentokrát na čokoládovou směs a vytvořte rovnoměrnou vrstvu. Opět velmi jemně promíchejte, aby se spojila sypká směs s tekutou. Správné těsto na brownies by mělo být vlhké a tzv. patlavé.
    5. Do takto připraveného těsta zapracujte rovnoměrně nasekané kousky bíle a mléčné čokolády. Aby byl dortík romantický, doporučujeme použít oboustranně smaltovaný dvoupekáč Belis/Sfinx, který je třeba vyložit pečícím papírem a připravené těsto do ní vylít a vyhladit do rovna.
    6. Vložte pekáč do předehřáté trouby a po 25 minutách lehkým zatřesením roštu zjistěte, zda se těsto ve středu pekáče ještě chvěje. Pokud ano, pokračujte v pečení dalších 5 minut. Správně upečené těsto poznáte tak, že vypadá na povrchu jako lesklý papír. 
    7. Pekáč vyjměte z trouby a nechte úplně vychladnout.

 

TIP: Brownies můžete ozdobit šlehačkou nebo zmrzlinou, abyste zjemnili silnou chuť čokolády.

 

Přejeme dobrou chuť!

 

V receptu jsme použili:

 

Oboustranně smaltovaný dvoupekáč Belis/Sfinx, 32 x 20 cm, síla plechu 0,8 mm

Logo Značkové Nádobí

Na Shoptet implementoval Tomáš Hlad & techka s.r.o.