Rady a tipy - blog, Strana 6

Videorecepty Zdeňka Pohlreicha

Pohlreich_recepty_videa Videorecepty Zdeňka Pohlreicha s produkty z Pohlrecih Selection, se zaměřují na jednoduché recepty na pokrmy, které si hravě zvládnete doma připravit sami. Přesvědčte se sami o tom, jak snadné je vaření s kvalitními produkty z kolekce Zdeňka Pohlreicha. Tip: vyberte si nádobí z řady ▶ Pohlrecih Selection.

Jaké nádobí je nejlepší? IV. Jak se o „teflonové“ nádobí starat

jake_nadobi_iv_teflonove_nadobi V předchozím dílu jsme popsali, jak si výrobci nádobí s nepřilnavým PTFE povrchem usnadňují práci a proč jsou některé výrobní technologie nevhodné. Respektive, proč takto vyrobené nádobí mnoho nevydrží. Dnes vám povíme, proč se „teflonový“ hrnec, ve kterém jste dělali guláš, začal rychle loupat.

Jaké nádobí je nejlepší? III. Proč levné „teflonové“ pánve nic nevydrží

jake_nadobi_iii_teflonove_nadobi V Nádobí s nepřilnavým povrchem, především pánve, najdeme téměř v každé české domácnosti. I když se jednu dobu zdálo, že je vytlačí keramické nádobí, v kuchyních se s nimi budeme ještě dlouho setkávat: jsou lehké, potřebují minimum tuku a také péče o ně je velmi snadná.

Jaké nádobí je nejlepší? II. Teflonová revoluce

jake_nadobi_ii_teflonove_nadobi Historicky se nádoby a pánve vyráběly z několika základních materiálů bez jakýchkoli povrchových úprav. Nejrozšířenější byl svého času hliník. A to pro svou dobrou tepelnou vodivost a nízkou hmotnost. Oblíbený byl i nerez pro svou zdravotní nezávadnost a vysokou tepelnou odolnost. .

Jaké nádobí je nejlepší? I. Materiál

jake_nadobi_i Koupit dobrý hrnec nebo pánev není dneska nic jednoduchého. Zkuste se podívat v obchodě, a zjistíte, že na výběr máte výrobky z nerezu, hliníku, železa a litiny. Ty jsou navíc utvářeny do tvaru nádoby různými metodami: lisováním, tlačením, kováním, gravitačním litím do kokil, vysokotlakým litím, lisováním tekutého kovu, odlíváním do pískových forem a mnohými dalšími způsoby.

Jak zachránit starou pánev?

stara_panev Keramické pánve (nebo obecně nádobí s keramickým povrchem) jsou kromě svých „nepřilnavých“ vlastností oblíbené i pro své veselé barvy. Co ale dělat, když se vám pánev přes veškerou opatrnost začne připalovat? Přečetě si náš tip, jak zachránit pánev, která by jinak musela skončit ve smetí. ▶

Jak začít s raw food

raw_food Raw food je poslední trend zdravého stravování, který se i nás v Česku dočkal širokého ohlasu. Ze všech stran slyšíme o nových raw food receptech a možná i k vám se donesly vášnivé diskuse o prospěšnosti tohoto způsobu úpravy jídla. Rae food je prostě poslední dobou skoro všude. O co tedy vlastně jde?

Logo Značkové Nádobí

Na Shoptet implementoval Tomáš Hlad & techka s.r.o.