Rady a tipy - blog, Strana 2

Kouzlo nerezového nádobí

Nerezové pánve, hrnce a rendlíky mají mnoho výhod, díky kterým jsou první volbou pro profesionální k...

Recept na víkend: Kandovaná dýně

Podzim znamená dýně. Vydlabané dýně, dýňové lampiony, dýňové koláče, dýňové pyré, dýňové polívky, dokonce dýňové zelí. Pokud jste už vyzkoušeli všechno, ale dýní máte pořád vagon, zkuste ji kandovanou. Uvidíte, že příští rok bude na vašem dýňovém seznamu zase. Upozornění: zkandovat dýni by zvládl i předškolák, ale trvá to déle – nechte si na ni jeden líný podzimní víkend.

Recept na pořádnou rodinnou zelňačku

Zelňačka se vaří ve velkém hrnci, pro celou rodinu. Pak se dlouho jí, povídá se, všichni se smějí a všem je dobře, protože zelňačka všechny přikryje jako velká teplá deka. Zelňačka k večeři se vaří s láskou, a to chutná vždycky nejlíp.

Pečený čaj s vůní podzimu

Jak se začnou dny krátit a venku si vítr začne pohrávat s barevným listím, je čas se zahřát. Udělejte si pečený čaj z posledního letního ovoce, který vám bude připomínat léto, a zavařený vydrží klidně i na zimu. Už sama příprava pečeného čaje je ale podzimní rituál, který si můžete náležitě užít, stejně, jako to dělaly naše babičky. Pusťte si rádio nebo film, připravte si pořádný, smaltovaný pekáč, a pusťte se do toho.

Recept na jarní závitky v remosce Quanta

Udělejte si smažené závitky nem rán. Vaše chuťové buňky vás budou milovat, vaši strávníci vás budou milovat, proslavíte se po celém světě a lidé se k vám budou sjíždět jako na kulinářskou senzaci. Dobře, to možná chvíli potrvá, ale lásku svých bližních si získáte hned teď. S pánví Quanta navíc budete mít pocit, že je celé smažení to nejlepší využití vašeho času, což je tak trochu celá pointa skvělého nádobí.

Množství: 28 porcí

Doba vaření: 1 h

Honzovy buchty

Tentokrát jsme si pro vás připravili opravdu tradiční českou dobrotu, a to Honzovy buchty (nebo také babiččiny, kynuté apod.). A pokud vám tato pochoutka nic neříká, neztrácejte už více času a upečte si je dle našeho receptu. Nejen, že si je přizpůsobíte své chuti, ale hodí se jak ke kávě, tak do ranečku na výlet.

Recept na vanilkovou zmrzlinu v hrnci Kolimax

Toto léto už nehledejte dál. Jediný recept na vanilkovou zmrzlinu, který jste kdy potřebovali, je tady. Stačí vám pořádný, nepřipékavý rendlík (třeba Kolimax, mrkmrk). Pokud máte zmrzlinovač, usnadní vám práci, ale zmrzlinu můžete mít i bez něj.

Množství: 4 koňské porce zmrzliny

Doba přípravy: 30 min + chlazení aspoň 2 h

Recept na pečeného králíka

Pečený králík patří neodmyslitelně k českým klasickým pokrmům, kterými nás krmili babičky a je to stálice gastronomie českého venkova. Všichni určitě rádi vzpomínáme na dětství a taková chuť lahodného pečeného králíka s česnekem, cibulí a bylinkami nás přenese zpět do tohoto bezstarostného období života. 

Spaghetti Carbonara – kousek Říma u vás v kuchyni

mceclip0-25

Tradiční špagety carbonara se dle téměř všech zdrojů zrodily v Římě po 2. světové válce. Jen nelze jednoznačně říci, jestli to byli opravdu samotní Italové, kdo s touto úpravou špaget přišel. Ať už to bylo jakkoli, jedno je jasné. Carbonara je naprosto jednoduchý recept, ale vaše chuťové buňky naprosto omráčí. Aneb jak za málo peněz mít hodně muziky.

Jak vybrat pánev?

5 krátkých a konkrétních tipů, které vám pomůžou vybrat do kuchyně dobrou pánev. Nechcete utrácet horentní sumy, ale potřebujete nádobí, co něco vydrží a ve kterém budete zdravě vařit? Chystáte se na steaky, minutky nebo jste dostali chuť na sladké – na sladké omelety? Poradíme vám tu pravou. 

 

 

 

 

Logo Značkové Nádobí

Na Shoptet implementoval Tomáš Hlad & techka s.r.o.